Cookies

| Zásady používania súborov cookie

Prevádzkovateľ e-shopu luxuryshops.sk (ďalej len “prevádzkovateľ”) jasne a otvorene informuje o tom, ako spracúva vaše osobné údaje v súlade s NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES, všeobecné nariadenie o ochrane údajov (ďalej len “GDPR”). Prečítajte si tiež naše Politika ochrany osobných údajov a Podmienky a ustanovenia.

V záujme transparentnosti tieto zásady poskytujú podrobné informácie o tom, ako a kedy používame súbory cookie. Na našej webovej stránke luxuryshops.sk používame súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej stránky, na optimalizáciu výkonu a analytické účely, a ak s tým súhlasíte, na marketingové účely a personalizáciu reklám.

| Čo sú to súbory cookie?

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré sa automaticky vytvárajú pri návšteve akejkoľvek webovej lokality. Ukladajú sa v prehliadači, ktorý používate na svojom počítači alebo mobilnom zariadení, a slúžia na zaznamenávanie informácií o vašej návšteve webovej lokality. Na základe týchto informácií však nie je možné identifikovať konkrétneho návštevníka; súbory cookie zaznamenávajú návštevníkov na základe automaticky generovaných ID. Vďaka súborom cookie si navštívené webové stránky pamätajú nastavenia webovej stránky, ktoré ste vykonali pri predchádzajúcej návšteve (napríklad na použitie filtrovania, triedenie produktov alebo zapamätanie obsahu košíka), takže tieto informácie nemusíte zakaždým zadávať znova. Súbory cookie preto zlepšujú a zjednodušujú vašu návštevu našej webovej stránky.

| Aké súbory cookie používame?

Súbory cookie, ktoré používame na našich webových stránkach, možno rozdeliť na 2 základné typy:

  • Krátkodobé súbory cookie (súbory cookie relácie), ktoré sa ukladajú dočasne a vymažú sa hneď po zatvorení prehliadača. Používame ich napríklad pri používaní funkcie filtrovania produktov a tiež na kontrolu, či ste prihlásení alebo či ste pridali položky do nákupného košíka.
  • Dlhodobé súbory cookie (tzv. trvalé súbory cookie), ktoré zostávajú vo vašom prehliadači alebo zariadení určitý čas, maximálne 12 mesiacov. Ak sa prihlásite do svojho registrovaného účtu, použijeme tieto súbory cookie napríklad na uloženie vami vybraných položiek do nákupného košíka alebo na zapamätanie vašich obľúbených produktov.

Súbory cookie môžeme rozlišovať aj podľa ich funkčnosti na:

  • Technické súbory cookie, ktoré sú nevyhnutné pre základnú funkčnosť webovej stránky a zabezpečujú jej správne fungovanie. Bez týchto súborov cookie by ste napríklad nemohli pridávať položky do košíka, zadávať objednávky alebo sa prihlásiť do svojho zákazníckeho účtu.
  • Štatistické súbory cookie nám pomáhajú pochopiť, ako sa používatelia správajú na našich stránkach, a to prostredníctvom anonymného zhromažďovania a vykazovania údajov.
  • Marketingové súbory cookie sa používajú na sledovanie správania zákazníkov na stránke a na prispôsobenie obsahu reklám. Ich zámerom je zobrazovať relevantnú reklamu, ktorá je pre konkrétneho návštevníka zaujímavá.

Niektoré súbory cookie, vrátane ich obsahu, môžu zhromažďovať informácie, ktoré môžu byť následne použité tretími stranami a ktoré napríklad priamo podporujú naše reklamné aktivity (“súbory cookie tretích strán”). Napríklad informácie o produktoch zakúpených na našich webových stránkach môže zobrazovať reklamná agentúra v rámci zobrazovania a prispôsobovania reklamných bannerov na webových stránkach, ktoré si prezeráte. Tieto súbory cookie sú však pre tretie strany v anonymizovanej podobe a na základe týchto údajov vás nemožno identifikovať.

| Aké osobné údaje spracúvame?

Súbory cookie zhromažďujú informácie o používaní našej webovej stránky. Tieto informácie zahŕňajú typ internetového prehliadača a operačného systému, ktorý používate, názov domény stránky, z ktorej sa pripájate (IP adresa), dátum, čas a trvanie vašej návštevy, počet návštev, priemerný čas strávený na našej webovej lokalite a zobrazené stránky. Súbor cookie obsahuje aj jedinečné identifikačné číslo, ktoré identifikuje váš prehliadač. To nám pomáha rozpoznať váš prehliadač pri opätovnej návšteve našej webovej stránky. Sledujeme aj to, ako vyhľadávate na našej webovej lokalite a aké položky si prezeráte.

| Ako sa súbory cookie používajú na cielenie reklamy?

Na identifikáciu produktov, ktoré by vás mohli zaujímať, môžeme zhromažďovať informácie o stránkach, ktoré ste navštívili, alebo o produktoch, ktoré ste si zakúpili, aby sme vám mohli produkty priamo ponúkať. Spolupracujeme so stránkami elektronického obchodu a ponúkame zákazníkom cielenú reklamu. Na našich webových stránkach a webových stránkach tretích strán spúšťame reklamu prostredníctvom vlastných bannerov.

Keď navštívite našu webovú stránku, webovú stránku tretej strany (napríklad webovú stránku nášho obchodného partnera) alebo kliknete na reklamu v našom e-shope, vaše webové aktivity sa môžu sledovať prostredníctvom súborov cookie. Súbory cookie tretích strán vytvárajú naši obchodní partneri, ktorí propagujú naše služby na iných webových stránkach. Naši marketingoví partneri môžu poskytovať svoje vlastné súbory cookie na zobrazovanie personalizovaných reklám súvisiacich s naším e-shopom.

Nikdy nezdieľame, nepredávame ani nevymieňame vaše informácie s tretími stranami na obchodné účely.

| Súhlas s ukladaním súborov cookie v prípade personalizovaných reklám

Aktívnym zaškrtnutím možnosti “Súhlasím” po upozornení v spodnej časti stránky, ktoré znie: “Aby sme vám čo najviac uľahčili nakupovanie, naša webová stránka používa súbory cookie. Niektoré sú nevyhnutné na prevádzku webovej stránky, iné sa používajú na analýzu návštevnosti webovej stránky, optimalizáciu jej výkonu a zlepšenie jej funkcií alebo na marketingové účely a zobrazovanie relevantnej reklamy. Nižšie v nastaveniach si môžete vybrať preferovanú možnosť, na ktoré účely súhlasíte s používaním súborov cookie. Ďalšie informácie o súboroch cookie: Súhlasíte s tým, aby správca spracúval vaše osobné údaje na účely zhromažďovania údajov o správaní návštevníkov na našej webovej stránke počas obdobia uvedeného nižšie pre každý súbor cookie. Tento súhlas môžete kedykoľvek odvolať zmenou nastavení príslušného internetového prehliadača. Máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracovaním vašich osobných údajov (čl. 7 ods. 3 GDPR), právo požadovať prístup k vašim osobným údajom (čl. 15 GDPR), právo na opravu (čl. 16 GDPR) alebo vymazanie (čl. 17 GDPR), právo na obmedzenie spracovania (čl. 18 GDPR) a právo namietať proti spracovaniu (čl. 21 GDPR), právo na prenosnosť týchto údajov k inému prevádzkovateľovi (čl. 20 GDPR), ako aj právo podať sťažnosť na Úrad na ochranu osobných údajov, ak sa domnievate, že naša spoločnosť spracúva osobné údaje v rozpore s GDPR (čl. 77 GDPR). V prípade uplatnenia vyššie uvedených práv sa môžete obrátiť na poverenú kontaktnú osobu – Michal Horváth, e-mail: info@luxuryshops.sk.

| Ako môžete obmedziť súbory cookie?

Používanie súborov cookie môžete jednoducho zakázať výberom nastavení vo svojom internetovom prehliadači. Pokyny na spracovanie a vymazanie súborov cookie nájdete v “Pomocníkovi” prehliadača, ktorý používate. Svoj prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval súbory cookie, alebo aby vás upozornil zakaždým, keď sa do vášho počítača alebo mobilného zariadenia odošle nový súbor cookie. Môžete tiež nastaviť anonymný režim, ktorý neumožňuje zhromažďovanie údajov o správaní návštevníkov stránky. Upozorňujeme, že ak sa rozhodnete zablokovať súbory cookie, nebudete môcť využívať všetky funkcie.

Ak nevymažete súbory cookie zo svojho prehliadača, môžeme tieto údaje použiť na nasledujúce účely:

  • poskytovať relevantnejšie reklamy na základe vášho záujmu
  • poskytovanie súhrnných správ o reklamnej aktivite inzerentom a webovým stránkam poskytujúcim hosting reklamy
  • poskytovanie údajov o tom, ako návštevníci používajú tieto webové stránky alebo aplikácie, vlastníkom webových stránok a aplikácií
  • odhaľovanie podvodov a iných rizík a obrana proti nim, ochrana používateľov a partnerov
  • zlepšovanie našich produktov